עובדות מעניינות: שימו לב הוא פודקאסט בנושא שיחות וסיפורים אשר מספק מידע על עובדות מעניינות, סיפורים הידעת, ושאר הפתעות שלא תמצאו בשום מקום אחר. בפודקאסט מדברים על נושאים שונים ועוד.
כל הפרקים של הפודקאסט זמינים להאזנה ישירה בחינם כאן:
המקום בו תוכלו למצוא תמיד עובדות מעניינות , סיפורים הידעת, ושאר הפתעות שלא תמצאו בשום מקום אחר!
כל אחד מוצא את עצמו מחפש סרט מעניין לילדים או ערך מעניין בויקיפדיה.
רשת שימו לב מגישה לכם מגזין בו תוכלו למצוא אינספור דברים מפתיעים, משפטי פתיחה מצחיקים שמובילים לפודקאסטים נוקבים ברמת עניין ובאזז השמורה בעיקר עבור סרטונים מצחיקים של חיות.
הדף של שימו לב בערוץ יוטיוב מציג סרטונים מצחיקים לצד פספוסים ובעיקר אינספור קטעים נוסטלגיים, תסכיתי רדיו ישנים מגובבים מילים מצחיקות לצד חידות מצחיקות לילדים אשר שודרו ברדיו והיו זמינים להאזנה רשת גימל בשנות השבעים.
בערוץ של שימו לב תוכלו למצוא תכנים מפתיעים לשיתוף בטלגרם, התוכן בכללותו, כאמור, מעניין ומקורי!
דברים שלא למדנו בבית הספר!
זוכרים כיצד מורות תמיד הרצו לנו עם עובדות על ישראל לילדים או חידות לטו בשבט? אנחנו היינו אלו שישבו בכיתה ורצו לדעת מה החיה הכי מסוכנת בעולם. אנחנו היינו הילדים שהסתפקו בעובדות לא חשובות בנושא נחל הבניאס והיום מנסים לשכנע את עצמינו השכם וערב עם משפט מעורר השראה מעניין ומרתק
.
כולנו קורבנו של תרבות אינטרנט, וכולנו מסיימים את היום עם סדרות רשת ישראליות מחזיקים באגודלים שלנו אמוג'יפדיה ומסתקרנים, כמובן מקריאת בלוג השירה בציבור של ד”ר הוריבל.
הסרטונים המצחיקים של רשת שימו לב ורשת הפודקאסטים המומלצים מעניקה את המענה עבור גיימרגייט בימים של הכפר הגלובלי בכפוף לכללים של הקהילה הווירטואלית . ההתעמקות ברשימת עובדות מעניינות היא הדרך שלנו לעמוד מול חברויות באינטרנט ולצרוך ידע בזמן שמבקשים מאיתנו להגיב עם טוקבק ולנסות להבין מה זה מיקרו-בלוגינג בעודינו מסתבכים בתוך קורים של סייברכונדריה.
מאמרים מאין אלו עלולים להיראות מתישים וחסרי תוכלת עבור הקורא הבקיא במכמני השפה. אך חלקינו, כמו למשל כותב שורות אלו מאריך בדיבורו, על מנת לרצות את מנועי המרחב הקיברנטי אשר מאנדקסים ומציגים את כתביהם של אלו אשר משפעים את דבריהם במילים, ביטויים, פתגמים וצירופים אשר מתחילים בעובדות מפתיעות מתקדמות להידעת מנוטרל כל פיסוק וממשיכות בצימוד עובדות מדהימות, כל אלו אשר עלו בגורל הסטטיסטיקה המרושתת והמרושעת. עיקר המאמר הוא בהסכתים עצמם ולכותב שורות אלו לא נותר אלא לסדר את מה שאינה מבינה הבינה המלאכותייה. כך שבעקיפין עקרתי את היומרות הספרותיות כך שאין בי אפילו את מעט המשאבים הנפשיים ליצור ספרות רשת, הכוללת חמ”ל אישי ונפשי בסגנון פרו-אנה המתמקד באינספור שעות קבוצת דיון בשיחות על טכנולוגיה בחברה ובתרבות. מי מאיתנו לא מצא את עצמו מנסה לתת דרור לידע? מבקרי תקשורת יכולים לדון בנושאים כמו טלפורטציה בקולנוע או עובדות לא חשובות על תרבות אינטרנט. אבל מה לגבי אלו שמנסים להתעלות מעבר לשאלות על היסטוריה של הטכנולוגיה או לחלופין לנסות למצוא צרורות של עובדות מעניינות על טכנולוגיה יוונית עתיקה.
כאשר אנו מבקשים לשוב אל הדיון שנו עולה השאלה בנוגע לסוגיית נושאים מעניינים להרצאה קצרה- האם להתחיל ברשימת משפטים מפתיעים? האם זה הכרחי לגבות גל דבר באיזכור דברים מצחיקים?
מי חושב לעצמו שמא חובות מצחיקות ומי זה אשר מחפש ודורש עובדות מצחיקות על גרמניה?
מתבקש לברר, גם ללא כל קשר להסבר לוגי של הכתוב האם ישנו קשר ביו ספרים להאזנה ובין בדיחות מצחיקות לילדים? האם מזון הוא דבר מעניין ומעשיר, והאם המאמר הנקרא זה עתה ייכנס אי פעם לרשימה של עובדות מצחיקות? האם למילים חסרי תוחלות יכולה להיות השפעה של ידיעות חשובות על העולם? ומה לגבי שאלות מפתח בנושא הידעת על ירושלים והאם ניתן למצוא בה חלק מהחיות הכי מסוכנות בעולם בגן החיות העירוני?
ההאזנה להסכת והצפייה בסרטונים מעניקות הדגשות חשובות בנושא עצמי, כך שהקורא מן הצד יוכל להכין לעצמו רשימת משפטים מעוררי השראה בחינוך ויגלה פרטים חדשים על נעמי שמר וביקורים שערכה בקרב מוסד הנשיאות. האם היא הייתה נוטעת כרם בלב חוות הקישורים?
כמו רשת שימו לב מציעה גם עובדות לא חשובות על לודולוגיה ומה הקשר לכתיבת מכתב שרשרת?
כולנו מנסים להבין לעומק מאין ניתן להתחיל להבין את נושאי הסייברסקס. אבל כאשר מדובר בימים של עבודה מרחוק כולנו מוצאים בחלון של צ'אט קהילה לומדת וירטואלית אשר יכולה לסכם את כל מה שהיא למדה ברשימה של עובדות מדהימות.
מאמר שכזה, הוא המעיד חברה וטכנולוגיה: יחסי גומלין. מי שאינו רוצה לדבוק בצרכנות של שירותים מקוונים ומנסה ליצור הכל בעצמו צריך לפלס לעצמו דרך של עובדות לא חשובות על אוריינות דיגיטלית ולמעשה, יש לנפות גם שאלות לא חשובות הקשורות לתחום של הפער הדיגיטלי המשתף במראה של טכנולוגיה פרה היסטורית.
שימו לב מגישה לכם כמו תמיד את
מחפשים הסבה מקצועית? שינוי קריירה?. אל דאגה! קוורנטינו לוקטוס, האלתר אגו של הפודקאסט 'שימו לב' כאן כדי להמליץ לכם על מקצועות מרתקים כמו מריחי דיאודורנטים או דייגי אופניים.
#מוטבציה #השראה #פודקסטים_מומלצים #פודקאסט ישראלי
מור דיעי חנני, הרצאות העשרה לאירוגנים, מנהלים, חוגי בית, חברות ומפגשי חוויה: https://www.mor-day.com/inviteme/
עובדות מענייניות 'רשת שימו לב' – https://www.youtube.com/watch?v=gs90_ewpAfM&list=PLZzik-5K4gHMk1TCZYFAjT_2dyj–E8nQ
מידע על הפודקאסט
הפקה | מור דיעי חנני |
הגשה | מור דיעי חנני |
תחילת שידור | שנת 2018 |
משך זמן ממוצע | כ-15-45 דקות |
קטגוריה | שיחות וסיפורים |
שפה | עברית |
אתר רשמי | קישור זה |
האם אהבת את הפודקאסט?
יותר כוכבים = יותר טוב
דירוג ממוצע 3 / 5. מספר דירוגים 2