מדברות ירוק הוא פודקאסט בנושא סביבה אשר מספק מידע על בעיות סביבתיות אקטואליות שפוגשות אותנו ביום יום כמו משבר האקלים, התחממות גלובאלית ועוד. בפודקאסט מדברים על נושאים שונים ועוד.
כל הפרקים של הפודקאסט זמינים להאזנה ישירה בחינם כאן:
הפודקאסט בו כלכלה וקיימות נפגשים.
זה לא סוד שמשבר האקלים כבר כאן – עליית טמפרטורות, אירועי מזג אוויר קיצוניים, עליית פני הים ושיבושים במערכות אקולוגיות, כל אלו מאיימים על חיינו כפי שהכרנו אותם עד כה.
בפודקאסט נארח אקדמאים, אנשי תעשייה ויזמים להציע את התובנות והמומחיות שלהם בנושא מכריע זה.
בר שגיא ועידן דדון יחפשו תשובות לשאלה, כיצד נוכל לעצב מחדש את הכלכלה כדי לעמוד באתגרים של המאה ה-21, תוך הצגת נקודות מבט חדשניות על הכלכלה המסורתית להשגת הגביע הקדוש – שורת הרווח הכפולה: רווח פיננסי לצד רווח סביבתי וחברתי. הצטרפו אלינו למסע מאיר עיניים, מעורר מחשבה ופעולה.
בפרק מיוחד במסגרת פסטיבל הפודקאסטים "הסכיתו", אירחנו את שף רז רהב מקבוצת OCD לשיחה מעוררת השראה על קיימות, חדשנות וסקרנות קולינרית. דיברנו על איך מסעדה יכולה להפוך להרבה יותר מחוויה קולינרית – למודל של עשייה עסקית וסביבתית שמעצבת תרבות חדשה של הסעדה ועבודה.
רז שיתף אותנו במקורות ההשראה שלו – מהכבוד העמוק לחומרי גלם, דרך שאיפה לצמצום פחת, ועד הרצון להוביל שינוי בענף המסעדנות. נחשפנו לדרכים שבהן מטבח אחראי ומודע הופך לכלי שמאפשר ניסוי וטעייה, ומייצר מוצרים חדשניים כמו ריבת שמן זית ומיסו מקומי, שמספרים סיפור של קיימות יצירתית.
שוחחנו על החיבור שבין גיוון עסקי לבין חוסן, ועל איך קבוצת OCD פועלת מתוך ראייה הוליסטית שמטשטשת את הגבולות בין מסעדה, מעבדה וסטארט-אפ.
זה לא עוד פרק – זו הצצה לעתיד שבו המטבח הופך למעבדה, והמסעדה הופכת לקהילה שלוקחת אחריות.
קישורים:
ללינקדאין של מדברות ירוק לחצו כאן
לאינסטגרם של מדברות ירוק לחצו כאן
מידע על הפודקאסט
הפקה | AudioVersity קול האוניברסיטה |
הגשה | אופיר הנדל, שירלי המאירי, בר יהלומי, מתן פיינזילבר, שילה ביתנון |
תחילת שידור | שנת 2021 |
משך זמן ממוצע | כ-30 דקות |
קטגוריה | סביבה |
שפה | עברית |
אתר רשמי | קישור זה |
האם אהבת את הפודקאסט?
יותר כוכבים = יותר טוב
דירוג ממוצע 5 / 5. מספר דירוגים 2