החדשנים: כשהאקדמיה פוגשת את המגזר העסקי הוא פודקאסט בנושא טכנולוגיה וחברה אשר מספק מידע על שיחות בעניינים טכנולוגיים ומדעיים והשפעתם על החברה והעסקים. בפודקאסט מדברים על נושאים שונים ועוד.
כל הפרקים של הפודקאסט זמינים להאזנה ישירה בחינם כאן:
החדשנים: כשהאקדמיה פוגשת את המגזר העסקי
איך שינתה הקורונה את עולם הרפואה? מה היא עשתה לצרכנות המקוונת? עד כמה התקרבנו לקטסטרופה בסייבר? האם העיר שלנו חכמה מספיק, אולי חכמה מדי? ומתי נוכל לעלות לירושלים ברכב ללא נהג? סדרת הפודקאסטים ”החדשנים” של TheMarker Labels, בשיתוף אוניברסיטת אריאל, הפגישה אנשי אקדמיה עם נציגי המגזר העסקי לסיעור מוחות יוצא דופן
החדשנים 3.0 | חבר מכוכב אחר: המירוץ לגילוי חייזרים במאדים
על ידי החדשנים
ד"ר לב טל-אור, חוקר במחלקה לפיזיקה של אוניברסיטת אריאל, מספר לנו איך מזהים בעזרת חישה מרחוק – אבל ממש מרחוק – אילו פלנטות חשודות כבעלות פוטנציאל לקיום חיים. ד"ר הלל רובינשטיין, מי שייסד במכתש רמון את פרויקט D-Mars המדמה את כוכב הלכת האדום וגם פיקד על המשימה הראשונה בו, מספר אילו אתגרים מצפים לאנושות במסע לשם, ואיך חוקרים כבר עכשיו מה מצפה להם בדרך ובשטח.
ניסינו להבין משני הפיזיקאים את פשר התזזית המחודשת סביב החלל ובעיקר המשימות המאוישות. עד כמה זה קשור לעימותים בין מעצמתיים ששוב מתעוררים? ואולי זה נוגע גם למרוץ מסוג חדש – הפעם מול התעשייה האזרחית?